Wat zijn de voordelen van de COVID-19 sneltest?

Nu er COVID-19 sneltesten beschikbaar komen voor algemeen gebruik, kunnen we gewoon thuis een coronatest afnemen en weten we binnen 15-20 minuten of de test positief of negatief is.

Het is een hele gunstige manier van testen voor de Nederlanders, het testsysteem wat we nu gebruiken duurt simpelweg heel erg lang. Met de sneltest kunnen we heel veel van deze problemen oplossen. Denk aan de tijd dat iemand moet wachten op de uitslag, bij een normale PCR-test kan dit wel tot 48 uur duren, al die tijd moeten deze mensen dan in quarantaine tot de uitslag bekend is. Met de sneltest weet je binnen 15 tot 20 minuten of je corona hebt. Dit betekent dat mensen niet voor 48 uur in quarantaine hoeven maar gewoon door kunnen gaan met het dagelijks leven en hun werk. 

Er zijn het een en ander aan gebreken aan de sneltesten maar dat kan niet opwegen tegen de voordelen die de sneltesten met zich meebrengt. 

Share:

More Posts

COVID-19 Sneltesten

Ondertussen kennen we allemaal de gevreesde COVID-19 testen van de GGD, hier gaan we naartoe op het moment dat we symptomen vertonen van het Coronavirus.

Hoe werkt de COVID-19 sneltest?

Halverwege april zullen de nieuwe COVID-19 sneltesten beschikbaar komen voor iedereen in Nederland. Hierdoor kunnen we meer veiligheid creëren wanneer we de deur uit gaan

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief